Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, TRT eğitim içeriklerinin derslerde ve yaz okulunda kullanılması amacıyla “İngilizce Öğretimi ve Yaz Okulları İngilizce Kurslarına Yönelik İş Birliği Protokolü” imzaladı.
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ülkemizde İngilizce eğitiminin kati suretle gramer öğretiminin ötesine geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, yeni ve güçlü metodolojilerle yaz okullarında daha güçlü İngilizce sistemleri uygulayacaklarını ifade etti.
MEB olarak anadil eğitiminde de önemli adımlar attıklarını belirten Özer, “Şu ana kadar Türkiye’de Türkçeyle ilgili sadece okuduğunu anlama eğitimi verilirken artık biz İngilizcede olduğu gibi okuma, yazma, konuşma ve dinleme melekelerini güçlendirecek şekilde ölçmeler yapmaya, dolayısıyla ölçme yapınca eğitimi de buna göre dizayn etmeyle ilgili bir geri besleme mekanizmasını inşa ettik.” dedi.
Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında Türkçe, matematik ve fen bilimlerinde öğrencilere destek verdiklerini hatırlatan Özer, Bakanlık olarak yeni bir açılım daha yapacaklarına işaret etti.
Bakan Özer bu müjdesini “Yabancı dille ilgili başlatmış olduğumuz yaz okulunu, 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla yeniden şekillendireceğiz.” şeklinde duyurdu.
Yabancı Dil Bilmek Tercih Değil Zorunluluk
TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı da gerek iş gerekse sosyal yaşamda globalleşmenin önemli derecelerde hissedildiği bir dönem yaşandığını belirterek yabancı dil bilmenin tercih değil artık ciddi bir zorunluluk olduğunu ifade etti.
Gerçekleştirdikleri konuşmaların ardından Bakan Özer ve Sobacı, iş birliği protokolüne imza attılar.