Ana SayfaKurslarTehlikeli ve Çok Tehlikeli İşler KursuEndüstriyel Bakım Onarım Kursu Eğitim Programı

Endüstriyel Bakım Onarım Kursu Eğitim Programı

Endüstriyel Bakım ve Onarımı Nedir?

Elektrik elektronik alanında çalışan meslek elemanları, elektrik sistem ve makinelerinin bakım-onarım işini ele alırlar. Endüstriyel bakım ve onarım adıyla bilinen tüm işlemler, bakım ve onarım işini bilgi ve yetkinlikleri dahilinde ele alan meslek elemanlarınca yapılır. Meslek elemanları, mekanik konusundaki bilgi birikimleri sayesinde sistemin arıza tespitini ve bakım faaliyetlerini yaparlar. Bakım ve onarım işini ele alan kurslar ise genel olarak endüstriyel bakım ve onarım kursu olarak adlandırılır.

Endüstriyel Bakım Onarım Kursu Nedir?

Endüstriyel bakım ve onarım kursu, fabrikaların rutin elektrik-elektronik işlemlerini konu edinir. Kursiyerin elektrik-elektronik alanındaki bilgisini artırma amacı taşıyan eğitim, tehlikeli iş kurslarındadır. Endüstriyel bakım onarım kursunu genellikle meslek edindirme ve teknik eğitim konusunda kurs hazırlayan kurumlar verir.

Endüstriyel bakım onarım kursu, elektrik-elektronik sistem arızalarında yapılması gerekenleri aktarır. Bu kapsamda hazırlanan ders programı, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini de içererek kursiyerin meslek dahilinde dikkat etmesi gerekenleri barındırır. Ayrıca verilen kurslar; makine teknolojisi, temel teknik çizim ve bakım-onarımda kullanılan malzemeleri de konu edinir.

Endüstriyel bakım ve onarım kursunun genel ders içerikleri şöyledir:

  • Elektrik-Elektronik Sistem Kurulumu ve Bakımı İşleri
  • Elektrik Elektronik Ölçme Uygulamaları
  • Elektrik Devre Hesaplamaları
  • Kumanda ve Kontrol Sistemi
  • Dijital Elektrik Devre Kurulumu
  • Endüstriyel Bakım ve Onarım İşlemlerinde Alınan İSG Tedbirleri
  • Endüstriyel Bakım ve Onarım İşlerinde Kalite Kontrol

Görüldüğü üzere ders içerikleri, kursiyerin endüstriyel alandaki rutin işlemleri tanımasına yöneliktir. Kursiyer, edindiği bilgilerle beraber kurs sonunda alacağı sertifika aracılığıyla bilgi kazanımını belgelemiş olur. Kurs merkezleri tarafından yapılan sertifika sınav uygulaması, genellikle çoktan seçmeli sınav formatında hazırlanır. Kimi kurs merkezi ise teknik eğitim sunarak uygulamalı proje eşliğinde kursiyerin bilgi kazanımını ölçer.

Endüstriyel Bakım ve Onarım Kursu Eğitim Süresi

Eğitimi veren çoğu kurs merkezi en az 40 saatlik kurs süresi sunar.

Endüstriyel Bakım ve Onarım Kursuna Kimler Katılabilir?

Endüstriyel bakım ve onarım eğitimine, bu alandaki elektrik-elektronik işleri öğrenmek isteyenler katılabilir. Meslek edindirme amacıyla verilen bakım ve onarım kurslarına ise işin gerekliliklerini bilenlerin katılması gerekir. Verimli bir kurs süreci geçirmek için otomasyon ve elektrik teknolojisi alanına ilgi duymak ve mesleğin icrasına engel olacak herhangi bir ruhsal veya bedensel soruna sahip olmamak lazımdır.

Online Endüstriyel Bakım Onarım Kursu Var Mı?

Endüstriyel bakım onarım eğitimi, hem yüz yüze hem de online eğitim seçeneklerine açıktır. Endüstriyel sistem bakımı-onarımı ve mesleki standartları konu alan kurs, online eğitim aracılığıyla da verilir. Bununla beraber online endüstriyel bakım ve onarım kursu, yeterli katılımcının olması durumunda açılabilir. Açılan online endüstriyel bakım ve onarım kursu, iş hakkında ön bilgiler edinme amacı taşır. Genel olarak da online endüstriyel bakım ve onarım kursu, mesleğe yönelik ön bilgiler edinip yetkinliğini göstermek isteyenlere uygundur.

Online Endüstriyel Bakım Onarım Eğitimi Faydalı mıdır?

Online endüstriyel bakım ve onarım kursu, zaman ve mekân sınırlaması olmadan ön bilgiler edinmek isteyenlere göredir. Kursa katılmak isteyenler video veya PDF içerikler aracılığıyla meslekte dikkat edilmesi gerekenleri ve iş sağlığı-güvenliği önlemlerini öğrenmiş olurlar. Bu bakımdan online kalite kontrol elemanı programı, yararlı bir eğitim seçeneğidir.

Endüstriyel Bakım ve Onarım Kursu Kazanımları

Endüstriyel bakım onarım kursunu başarıyla bitiren kursiyerler;

  • Endüstriyel alandaki elektrik sistem kurulumunu,
  • Endüstriyel bakım ve onarım işlerinde kullanılan araç ve gereçleri,
  • Temel elektrik devrelerinin bağlantı ve hesaplama bilgisini,
  • Elektrik makinelerinin bağlantı ve kontrol işlemlerini,
  • Otomasyon sistemlerinin bakım ve onarım işlemlerini,
  • Meslekte uygulanan işçi sağlığı ve güvenliği tedbirlerini öğrenmiş olurlar.

Endüstriyel Bakım ve Onarımcısı Ne İş Yapar?

Endüstriyel üretim tesisleri ve fabrikalarında çalışan meslek elemanları; kurulum, bakım ve onarım işleriyle uğraşırlar. Temel olarak meslek elemanlarının görevi, sistemdeki arızaları tespit ederek gerekli bakım faaliyetlerini ele almaktır. Bu görevi yerine getirirken de işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerini alırlar.

Endüstriyel Bakım ve Onarım Sertifikası Ne İşe Yarar?

Kursiyerin aldığı sertifika, endüstriyel bakım ve onarım elemanı mesleğine aşina olduğunu gösterir. Kursiyer edindiği sertifikayı ilgili iş alanlarında öne çıkmak adına gösterebilir. Ayrıca alınan belge, mesleki yeterlilikler arasında gösterilen eğitim şartının da tamamlandığını kanıtlar.

Endüstriyel Bakım Onarım Belgesi Ne Kadar Süre Geçerlidir?

Alınan endüstriyel bakım onarım belgesi; MEB, üniversite veya kurum onaylı olabilir. Genellikle MEB veya üniversite onaylı sunulan belgeler, e-devlet üzerinden de sorgulanabilir özelliğe sahiptir. Belgeyi alanlar, mesleği yerine getirmek için lazım olan şartlardan birini karşılar.

Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.
İLGİLİ MAKALELER
En Popüler Kurslar

Editörlük Eğitimi

Barmenlik Kursu

Tekvando Kursu

Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.