Mahmut Özer, bilim ve sanat merkezlerinde yapay zekâ atölyeleri yapılması adına MEB ile Vakıfbank arasındaki iş birliği protokolünde konuştu. MEB Bakanı Mahmut Özer, konuşmasında 20223 yılı itibariyle her ilçeye bilim ve sanat merkezinin kurulması yönünde adım atılacağını belirtti.
Bilim ve Sanat Merkezleri ile Yetenekli Öğrencilere Ulaşmak Hedefleniyor
Bakan Özer, Vakıfbank ile yapılan iş birliği protokolü kapsamında eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve bunu artırmak için devasa yatırımlar planladıklarını belirtti. Özer konuya ilişkin şu sözleri dile getirdi:
“Bilim sanat merkezleri de bunun bir boyutu. Bilim sanat merkezlerinde özel yetenekli öğrencilerimize yeteneklerini geliştirmek için yeni imkânlar sağlıyoruz ki ülkemizin rekabet gücü artsın. İki sene önce Türkiye’deki bilim sanat merkezlerinin sayısı 185’ti. Erişimini kolaylaştırmak için biz bunu iki katına çıkarttık. 379’a çıkardık ve şu anda 100 bine yakın öğrencimiz bilim sanat merkezlerinden yararlanıyor.” ifadelerini kullandı.
Ayrıca bakan, amaçlarının öğrencilerin bulunduğu yerde bilim ve sanat merkezine devam edebilmesi için tüm ilçelerde bilim ve sanat merkezi kurulacağını da açıkladı. Bu kapsamda yetenekli çocukların başka ilçelerdeki bilim ve sanat merkezi arayışına girmeden kendi ilçelerinde öğrenme süreçlerine katkı sunmalarının hedeflendiğini aktardı.
Bununla beraber Bakan Özer, ülkelerin rekabet güçlerinde fikri mülkiyetin önemli bir yer teşkil ettiğinden hareketle patent, marka, faydalı model ve tasarım tescilleriyle ilgili Türkiye Patent ve Marka Kurumu ile beraber Türkiye’nin geleceği için çok anlamlı bir adım attıklarını dile getirdi. Özer, MEB’in 2022 yılında 7 bin 500 ürün tescili hedeflediğini ve 8 bin 300 ürünün de faydalı model, patent, ve tasarım tescilinin alındığını belirtti. Bakan Özer son olarak Vakıfbank’a BİLSEM’lerde yapay zeka atölyelerinin açılışı için verdikleri desteğe teşekkür etti ve ilk etapta 15 yapay zeka atölyesinin kurulup 2023’te bu sayının artacağını aktardı.