Raylı Sistemlerde İşletme Kursu

Raylı Sistemlerde İşletme Nedir?

Raylı sistemlerin işlevsel olarak kullanılması için birtakım adımların atılması gerekir. Raylı sistemlerin işletilmesine dair bilgi sahibi olanlar da vagon-lokomotifleri takozlama, vagonları halkalarla bağlama ve manevra yapma işleri ele alırlar. Meslek elemanlarının mesleki eğitim kaynaklarından biri ise raylı sistemlerde işletme kursu olarak geçer.

Raylı Sistemlerde İşletme Kursu Nedir?

Raylı sistemlerin işletilmesi, ulaştırma teknolojisinin bir konusudur. Kurs süreci de demiryolu işletme yönetimine dair bilinmesi gerekenleri aktarır. Demiryolu faaliyetlerinin verimli bir şekilde devam etmesine yönelik olarak lojistik, teknik destek ve kalite yönetim işleri, raylı sistemlerin işletilmesini sağlar. Kurs sürecinde de raylı sistemlerin iş planının nasıl yönetildiğine dair ayrıntılar paylaşılır.

Genel olarak kursun dersleri şu şekildedir:

  • Raylı Sistem
  • TCCD Emniyet Yönetim Sistemi
  • Raylı Sistemlerde İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Raylı Sistemlerde Kalite Kontrol Adımları
  • Raylı Sistem Altyapı Elemanlarının Tamir ve Bakımı
  • Demir Yolu Üst Yapısının Bakım ve Kontrol İşlemleri

Eğitimi veren kurs merkezleri çoğunlukla tehlikeli işlere yer veren niteliktedir. Ders içeriklerinin sona ermesiyle kurs merkezi tarafından düzenlenen sertifika sınavına geçilir. Yine kurs merkezinin belirlediği geçme notunu elde eden katılımcılar, kurs bitirme sertifikası veya katılım belgesi almaya hak kazanırlar.

Raylı Sistemlerde İşletme Kursuna Kimler Katılabilir?

Raylı sistemlerde işletme kursu, mesleki bilgi sunan tehlikeli eğitim kurslarından biridir. Bunun bilincinde olup raylı sistem işletmesine dair bilgi edinmek isteyen herkes eğitime katılabilir. Fakat işin tehlikeli sınıfta yer almasından dolayı bu alanda çalışacakların herhangi bir ruhsal veya bedensel soruna sahip olmamaları gerekir.

Raylı Sistemlerde İşletme Kursu Eğitim Süresi

Kurs programı genel olarak en az 40 saatlik eğitim süreci sunar.

Online Raylı Sistemlerde İşletme Kursu Var Mı?

Raylı sistemlerde işletme eğitimi, yüz yüze ve online eğitim seçeneklerine sahiptir. Kalite kontrol aşamalarını ve mesleki standartları konu alan eğitim, online kurs aracılığıyla da verilir. Bununla birlikte online raylı sistemler işletme programı kursu, yeterli katılımcının olması durumunda açılır. Açılan eğitim, alan hakkında ön bilgiler edinmeye yöneliktir. Ayrıca açılan eğitimler ön bilgiler ile birlikte sertifika verme amacını da taşır. Genel olarak online raylı sistemlerde işletme, mesleğe yönelik ön bilgiler edinip yetkinliğini göstermek isteyenlere uygundur.

Online Raylı Sistemlerde İşletme Eğitimi Faydalı mıdır?

Online verilen raylı sistemlerde işletme kursu, zaman ve mekân sınırlaması olmadan ön bilgiler edinmek isteyenlere göredir. Kursa katılmak isteyenler video veya PDF içerikler aracılığıyla meslekte dikkat edilmesi gerekenleri ve iş sağlığı-güvenliği önlemlerini öğrenmiş olurlar. Bu bakımdan online raylı sistemlerde işletme programı, yararlı bir eğitim seçeneği olarak tercih edilebilir.

Raylı Sistemlerde İşletme Kursu Kazanımları

Raylı sistemlerde işletme eğitimini başarıyla bitiren kursiyerler;

  • Raylı sistem işletmeciliğinin kapsamını,
  • Raylı sistem işletmeciliğinde alınan iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini,
  • Raylı sistem işletmeciliğinde kalite kontrol yönetimini,
  • Demiryolu taşımacılığı ve lojistiğinde kullanılan teknik donanım malzemelerini öğrenmiş olurlar.

Raylı Sistemlerde İşletme Elemanı Ne İş Yapar?

Raylı sistemlerde işletme elemanının başlıca görevi, kalite standartlarına uygun olarak raylı sistemlerin ilgili aşamalarını denetlemektir. Buna yönelik görev alan meslek elemanları, kalite yönetimine uygun adımları uygulayarak raylı sistemin teknik donanım ve trafik işletme işlerini yerine getirirler. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliğini uygulayarak da sistemin verimli ve sağlıklı yürütülmesini sağlarlar.

Raylı Sistemlerde İşletme Sertifikası Ne İşe Yarar?

Kursiyerin aldığı sertifika, raylı sistemler işletme elemanı mesleğine aşina olduğunu gösterir. Kursiyer edindiği sertifikayı ilgili iş alanında öne çıkmak adına gösterebilir. Ayrıca alınan belge, mesleki yeterlilikler arasında gösterilen eğitim şartının da tamamlandığını ispatlamış olur.

Raylı Sistemlerde İşletme Belgesi Ne Kadar Süre Geçerlidir?

Alınan raylı sistemlerde işletme belgesi; MEB, üniversite veya kurum onaylı olabilir. Genellikle MEB veya üniversite onaylı sunulan belgeler, e-devlet üzerinden de sorgulanabilir özelliğe sahiptir. Belgeyi alan kişiler, mesleği yerine getirmek için lazım olan niteliklerden birini karşılar.

Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.
İLGİLİ MAKALELER
En Popüler Kurslar

Editörlük Eğitimi

Barmenlik Kursu

Tekvando Kursu

Bu eğitim hakkında ücretsiz bilgi almak için formu doldurun.Size dönüş sağlayalım.